Pawel Linka

O Πολωνός τερματοφύλακας Pawel Linka γεννήθηκε στις 26 Ιουνίου του 1986 στην πόλη Poznan της Πολωνίας. Έχει ύψος 1,98. Ξεκίνησε την πορεία tου στο ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της TPS Winogrady, για να έρθει το 2003 η ομάδα της Amica Wronki και να τον εντάξει στο ρόστερ της μόλις στα 17 του χρόνια. Μάλιστα είχε και δύο συμμετοχές στο πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν γεγονός που δείχνει πως η ομάδα του τον υπολόγιζε αρκετά σοβαρά για το μέλλον. Παραχωρήθηκε στην Promien Zary την επόμενη σεζόν για να επιστρέψει στην Amica το 2005 (η οποία συγχωνεύθηκε με την Lech Poznan της οποίας το όνομα διατήρησε).
Τη σεζόν 2006-07 είχε 4 συμμετοχές ενω την επόμενη δανείστηκε στην Odra Wodzisław. Η Ξάνθη τον απέκτησε στις 7 Ιανουαρίου του 2009. Έλυσε το συμβόλαιό του με την ΠΑΕ τον Απρίλη του ίδιου έτους, χωρίς κάποια συμμετοχή αλλα με καμια δεκαριά κιλάκια περισσότερο σωματικό βάρος...
Είναι δύο φορές διεθνής με την εθνική Πολωνίας U21.
«Κάποιοι πιστεύουν πως το ποδόσφαιρο είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως είναι κάτι παραπάνω απ' αυτό...»


Bill Shankly