Christian Eduardo Gimenez

Στις 19 Ιανουαρίου του 2009, η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη ανακοίνωσε την απόκτηση του Christian Eduardo Gimenez, ενός Αργεντινού επιθετικού, γεννημένου στο Buenos Aires στις 13 Νοεμβρίου του 1974. Έχει ύψος 1,82.
Ξεκίνησε την καριέρα του στην Club Atlético San Miguel το 1991, στις μικρές κατηγορίες της Αργεντινής, και ξεχώρισε εύκολα από τους συμπαίκτες του καθώς έδειχνε μια ευχέρεια στο σκοράρισμα.
Το 1995 πραγματοποιεί το όνειρο πολλών πιτσιρικάδων της χώρας του και μεταγράφεται στην μεγάλη Boca Juniors. Στο La Bombonera θα αγωνιστεί λίγο, καθώς έπαιξε σε 10 ματς εκείνη τη σεζόν (σκοράροντας 3 τέρματα). Η Boca τον δανείζει στην Nueva Chicago για μια σεζόν καθώς η επιθετική της γραμμή είναι πλήρης και ένας 22χρονος ταλαντούχος επιθετικός δεν θα μπορούσε να έχει τις ευκαιρίες που του αξίζουν. Στη Nueva Chicago αγωνίζεται για μια σεζόν και σε 27 παιχνίδια σκοράρει επτά φορές.
Το 1997 ξεκινά η Ευρωπαϊκή περιπέτεια του Gimenez. Μεταγράφεται στην Ελβετική Λουγκάνο, και για τέσσερις σεζόν τις προσφέρει τις υπηρεσίες του. Ο απολογισμός των 95 παιχνιδιών και των 55(!) τερμάτων κινεί το ενδιαφέρον της συντοπίτισσας ομάδας της Βασιλείας. Ο πρώτος σκόρερ του Ελβετικού πρωταθλήματος τη σεζόν 2000-2001 κατακτά το ντάμπλ στην Ελβετία την επόμενη χρονιά με την Βασιλεία. Φυσικά ανακηρύσσεται εκ νέου πρώτος σκόρερ στην Ελβετία (κάτι που θα επαναλάβει και τη σεζόν 2004-2005).
Με την ομάδα αυτή θα κερδίσει άλλα δύο πρωταθλήματα (2003-2004 και 2004-2005) για να μετακινηθεί στην Olympique de Marseille με την οποία αγωνίστηκε σε 21 ματς χωρίς μεγάλη επιτυχία (μόλις ένα τέρμα).
Η συνέχεια τον βρίσκει στη Hertha, τη σεζόν 2006-2007. Μια γεμάτη σεζόν και 13 τέρματα είναι ο απολογισμός του Αργεντινού που επιστρέφει την επόμενη σεζόν στην Λατινική Αμερική για λογαριασμό της Μεξικανικής Toluca. Τα επτά τέρματα σε 34 συμμετοχές δεν στάθηκαν αρκετά για να τον κρατήσουν στο Μεξικό. Έμεινε ελεύθερος και ανακοινώθηκε απο την Ξάνθη.
Τελικά η μεταγραφή του ακυρώθηκε καθώς ο παίκτης είχε προβλήματα με την Toluca και την μπλέ κάρτα του, πρόλαβε δε να εμφανιστεί σε ένα μόνο φιλικό ματς όπου και σκόραρε...
«Κάποιοι πιστεύουν πως το ποδόσφαιρο είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως είναι κάτι παραπάνω απ' αυτό...»


Bill Shankly