Yusuf Şimşek

Επιτελικός μέσος, γεννημένος στις 20 Ιουλίου του 1975 στο Elmali της Τουρκίας. Έχει ύψος 1,88 μ και βάρος 74 κιλά.
Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην ομάδα Kemerspor το 1995 και έναν χρόνο αργότερα μεταγράφηκε στην Denizlispor. To 2000 μετακινήθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες Τουρκικές ομάδες, την Fenerbahçe, στην οποία αγωνίστηκε επί τριετία. Μάλιστα, για ένα χρονικό διάστημα έπαιξε στην θέση του δεξιού μπακ.
Μετά το τέλος του συμβολαίου του, πέρασε από τις Gaziantepspor, Ankaraspor και Sebatspor, για να επιστρέψει τελικά το 2005 στην Denizlispor της οποίας ήταν αρχηγός.
Έχει μια συμμετοχή με την εθνική Τουρκίας (κόντρα στη Νορβηγία), 244 συμμετοχές και 43 γκολ στην Τουρκική Λίγκα, 84 ματς και 19 γκολ στην Β' κατηγορία Τουρκίας, 30 ματς και 7 γκολ στο κύπελλο Τουρκίας και μία συμμετοχή σε προκριματικούς του κυπέλλου UEFA.
Έχει μεγάλη ευχέρεια στην ντρίμπλα καθώς χρησιμοποιεί εξίσου καλά και τα δύο πόδια, και πολύ καλές εκτελέσεις φάουλ...
Ανακοινώθηκε στις 17 Μαΐου 2008 από την ομάδα της Ξάνθης, για συμβόλαιο διάρκειας 2 ετών με ισχύ από την 1/7/2008. Έκτοτε, η κατάσταση έχει περιπλεκεί, με τον παίκτη να υπογράφει και σε άλλη ομάδα... Αναμένονται εξελίξεις.

Δείτε ένα από τα ομορφότερα γκολ του με την φανέλα της Denizlispor...

«Κάποιοι πιστεύουν πως το ποδόσφαιρο είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως είναι κάτι παραπάνω απ' αυτό...»


Bill Shankly