Maciel Lima Barbosa da Cunha

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ Maciel Lima Barbosa da Cunha, γεννήθηκε στην πόλη Caxias στις 29 Νοεμβρίου του 1978. Έχει ύψος 1,72 μ. και βάρος 64 κιλά.
Ξεκίνησε την επαγγελματική ποδοσφαιρική του καριέρα στην Βραζιλιάνικη Volta Redonda και το 2001 μεταγράφηκε στην επίσης Βραζιλιάνικη Bangu. Την ίδια χρονιά έκανε το ευρωπαϊκό άνοιγμα στην καριέρα του και για την περίοδο 2001-2003 αγωνίστηκε με τα χρώματα της União Desportiva de Leiria, μετέχοντας σε 64 παιχνίδια και σκοράροντας 22 φορές και στην οποία συνυπήρξε με τον Francisco Zuela.
Τον Ιανουάριο του 2004 κάνει την μεγάλη του μεταγραφή στην Porto όπου με προπονητή τον Jose Mourinho αγωνίζεται σε 18 παιχνίδια την πρώτη σεζόν πετυχαίνοντας 3 τέρματα (με τον Πορτογάλο προπονητή του να του εμπιστεύεται την θέση του δεξιού χαφ εξτρέμ). Κέρδισε το πρωτάθλημα και το supercup Πορτογαλίας καθώς και το Παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων. Δυστυχώς γι' αυτόν, δεν δηλώθηκε στο roster της ομάδας του για το Champions League και έτσι έχασε την ευκαιρία να πανηγυρίσει την κατάκτησή του από την ομάδα του εκείνη την χρονιά... Την δεύτερη σεζόν του στην Porto παίζει μόλις σε ένα παιχνίδι και τον Γενάρη του 2005 επιστρέφει στην Βραζιλία για λογαριασμό της Atlético Paranaense μόλις για 6 μήνες (συμμετοχή σε 3 ματς). Επιστροφή στην Leiria το καλοκαίρι του ίδιου έτους με γεμάτη χρονιά (31 παιχνίδια) συμβολή στο σκοράρισμα της ομάδας του (6 τέρματα) και συμμετοχή στο κύπελλο UEFA. Το 2006-2007 επέλεξε την Braga όπου σε 19 παιχνίδια σημείωσε 2 τέρματα. Το καλοκαίρι του 2007 επέστρεψε για άλλη μια φορά στην Leiria. Αγωνίστηκε σε 8 ματς, μέχρι τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Λόγω παραβίασης του νυχτερινού ωραρίου της ομάδας τιμωρήθηκε με προσωρινή διακοπή συμβολαίου και μείωση αποδοχών και τελικά προτίμησε να μείνει ελεύθερος τον Φεβρουάριο του 2008.
Στις 2 Μαΐου 2008 ανακοινώθηκε η απόκτησή του από την ομάδα της Ξάνθης.
Αγωνίστηκε σε μόλις 4 ματς πρωταθλήματος για 196 λεπτά και έλυσε το συμβόλαιό του κοινή συναινέσει στις 4/1/2009...
«Κάποιοι πιστεύουν πως το ποδόσφαιρο είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως είναι κάτι παραπάνω απ' αυτό...»


Bill Shankly