Mariusz Kukielka

Πολωνός αμυντικός μέσος, γεννημένος στις 7 Νοεμβρίου 1976 στο Tarnobzerg.
Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική επαγγελματική του καριέρα στην ομάδα Roda το 1997, για να μεταπηδήσει την επόμενη σεζόν στην Amika Wronki.
Οι 65 συμμετοχές και τα 14 τέρματα στις τρείς σεζόν του στην Πολωνική ομάδα τράβηξαν τα βλέμματα του ΠΑΟΚ ο οποίος τον φέρνει στην Ελλάδα. Στη μοναδική σεζόν του σε αυτόν, κατάφερε να κερδίσει το κύπελλο Ελλάδας. Η συνέχεια τον βρίσκει στη Νυρεμβέργη ενω αργότερα πέρασε απο την Βίσλα Κρακοβίας για να επιστρέψει στη Γερμανία αρχικά στη Δυναμό Δρέσδης και στη συνέχεια στην Κότμπους.
Στις 26/8/2009 ανακοινώθηκε η απόκτησή του απο την Ξάνθη, όπου ξανασυνάντησε τον Βόλφγκανγκ Βόλφ με τον οποίο είχε συνεργαστεί στη Νυρεμβέργη. Είναι 20 φορές διεθνής με την Πολωνία.
Με μόλις 4 συμμετοχές και 268 λεπτά στο ενεργητικό του, αλλά και με έναν τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε, το συμβόλαιό του λύθηκε στις 24/11/2009 ούτε τρεις μήνες μετά την "πρόσληψή" του...
«Κάποιοι πιστεύουν πως το ποδόσφαιρο είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως είναι κάτι παραπάνω απ' αυτό...»


Bill Shankly