Roman Wallner


O Αυστριακός επιθετικός Roman Wallner, γεννήθηκε στην πόλη Graz της Αυστρίας στις 4 Φεβρουαρίου του 1982. Έχει ύψος 1,76 και βάρος 72 κιλά. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1998 στην Sturm Graz για να ακολουθήσουν οι εμφανίσεις του με τις φανέλες των Rapid Wien, Hannover 96, Admira Wacker, Austria Vienna, Falkirk, Hamilton Academical και Απόλλων Καλαμαριάς.
Το όνομά του συνδέθηκε με την μοναδική του εμφάνιση την σεζόν 2007-2008 στη Super League με τα χρώματα της Καλαμαριάς. Λόγω αντικανονικής του συμμετοχής, ο Wallner έγινε η πέτρα του σκανδάλου για το πρωτάθλημά μας. Η υπόθεσή του κατέλληξε στα ευρωπαϊκά όργανα που έκριναν πως η Καλαμαριά θα τιμωρούνταν (και θα έχανε το παιχνίδι στα χαρτιά) καθώς ο Wallner δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής την περίοδο εκείνη λόγω της παρουσίας του σε άλλες δύο ομάδες την ίδια σεζόν...
Κατα τα άλλα είναι διεθνής με 23 συμμετοχες στην εθνική Αυστρίας και 5 τέρματα για λογαριιασμό της. Η απόκτησή του ανακοινώθηκε την τελευταία ημέρα των μεταγραφών της καλοκαιρινής σεζόν του 2008.
Έχει κατακτήσει μια φορά το Αυστριακό πρωτάθλημα και άλλες δύο το κύπελλο.
Το συμβόλαιό του λύθηκε στις 22/12/2008 και ενώ είχε μεσολαβήσει ένας τραυματισμός του παίκτη που δεν του επέτρεψε να πάρει ευκαιρίες για να αγωνιστεί...
Απο τον Γενάρη βρίσκεται στην Αυστριακή LASK Linz.

«Κάποιοι πιστεύουν πως το ποδόσφαιρο είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως είναι κάτι παραπάνω απ' αυτό...»


Bill Shankly