Nabil Taider

Ο Nabil Taider είναι επιτελικός μέσος, 25 ετών, γεννημένος στις 26 Μαΐου του 1983 στην Lavaur της Γαλλίας, από Τυνήσιο πατέρα και Αλγερινή μητέρα. Έχει ύψος 1,83 και βάρος 70 κιλά. Μέχρι το 2001 βρισκόταν στο δυναμικό της ομάδας νέων της Toulouse από όπου και προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα. Με... το καλημέρα πήρε στο σπίτι την φανέλα του βασικού επιτελικού χαφ της ομάδας, έχοντας γεμάτες σεζόν. Καλύτερή του (αναμφισβήτητα) η χρονιά του 2004/05, όταν αγωνίστηκε σε 36 παιχνίδια πετυχαίνοντας 2 τέρματα.
Ένα φραστικό (και όχι μόνο) επεισόδιο με τον προπονητή του, τον έστειλε δανεικό στην Lorient όπου σε 16 ματς είχε 1 τέρμα. Θέλοντας να μείνει ελεύθερος από την Toulouse, εκμεταλλεύτηκε έναν όρο στο συμβόλαιό του που του επέτρεπε να το κάνει αν αγωνιζόταν σε ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας και έπαιξε για μια σεζόν στην Stade Reims (24 ματς, 3 γκόλ). Συνολικά στα Γαλλικά γήπεδα έχει αγωνιστεί σε 155 παιχνίδια, με απολογισμό 5 τέρματα.
Έχοντας αγωνιστεί με την εθνική ελπίδων της Γαλλίας, έχασε το δικαίωμα να αγωνιστεί με την εθνική Τυνησίας στο παγκόσμιο κύπελλο του 2006.
Αποκτήθηκε από την ομάδα της Ξάνθης τον Ιούλιο του 2008.
«Κάποιοι πιστεύουν πως το ποδόσφαιρο είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως είναι κάτι παραπάνω απ' αυτό...»


Bill Shankly