Diego Jesus Quintana

O Diego Quintana είναι Αργεντινός επιτελικός χαφ, γεννημένος στις 24 Απριλίου του 1978 στην πόλη Rosario. Έχει ύψος 1,65 μ και βάρος 65 κιλά.
Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Newell's Old Boys (ομάδα της γενέτειράς του) το 1996, σε ηλικία 18 ετών. Έμεινε σε αυτή μέχρι και το 2001 όταν και αποφάσισε να κάνει το Ευρωπαϊκό του "άνοιγμα" και να αγωνιστεί στην Ισπανική Real Murcia. Έμεινε σε αυτή από το 2001 έως το 2004 χρονιά στην οποία μεταγράφηκε στην Αργεντίνικη Instituto Cordoba και στην συνέχεια (2005) στην Barcelona του Ισημερινού.
Το 2005 ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Ξάνθης με την φανέλα της οποίας έχει αγωνιστεί σε 69 αγώνες πρωταθλήματος, έχοντας πετύχει ένα γκολ. Αξίζει να σημειωθεί πως στην Ξάνθη καθιερώθηκε στην θέση του αριστερού χάφ.
Ο Diego Quintana, είναι ιδιαίτερα αγαπητός στις τάξεις των φίλων της ομάδας και έχει καθιερωθεί στην συνείδησή τους σαν τον παίκτη που σκόραρε το πρώτο στην ευρωπαϊκή ιστορία της ομάδας τέρμα στον αγώνα του κυπέλλου UEFA κόντρα στην Dinamo Βουκουρεστίου.Η μεγαλύτερη διάκριση στην καριέρα του είναι η κατάκτηση του Παγκόσμιου πρωταθλήματος U23 όπου κάτω απο την καθοδήγηση του Jose Pekerman υπήρξε συμπαίκτης με παίκτες όπως οι Samuel, Milito, Placente, Duscher, Cambiasso, Aimar, Saviola, Riquelme, Romero αλλά και τον "δικό μας" Mariano Messera...
«Κάποιοι πιστεύουν πως το ποδόσφαιρο είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως είναι κάτι παραπάνω απ' αυτό...»


Bill Shankly