Mauro Poy

Αργεντινός μεσοεπιθετικός, γεννημένος στο Rosario στις 7 Φεβρουαρίου του 1981. Έχει ύψος 1,74 και βάρος 73 κιλά. Ακολούθησε τα ποδοσφαιρικά βήματα του πατέρα του (Aldo Pedro Poy) που αγωνίστηκε στο παρελθόν στην Rosario Central.
Ήταν, λοιπόν, φυσικό να ξεκινήσει την σταδιοδρομία του στην ίδια ομάδα. Έκανε ένα μικρό πέρασμα απο την Racing de Córdoba, πριν συνεχίσει στην Godoy Cruz. Mετά τον υποβιβασμό της στην δεύτερη κατηγορία της Αργεντινής, ο Μάουρο αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στην Ευρώπη, για λογαριασμό της Ξάνθης, υπογράφοντας το συμβόλαιό του το καλοκαίρι του 2007.
Ξεκίνησε ιδανικά την σεζόν πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της σεζόν (απο τα τέσσερα που σημείωσε φέτος) απέναντι στον ΠΑΟΚ, την πρώτη αγωνιστική. Αγωνίστηκε σε 17 παιχνίδια πρωταθλήματος μέχρις ότου τραυματίστηκε στον εκτός έδρας αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Η διάγνωση ήταν ρήξη χιαστών και η σεζόν έληξε άδοξα γι αυτόν τον πολύ αγαπητό στο κοινό της Ξάνθης ποδοσφαιριστή.
Mejorate pronto Mauro!
«Κάποιοι πιστεύουν πως το ποδόσφαιρο είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως είναι κάτι παραπάνω απ' αυτό...»


Bill Shankly