José Luis Francisco Zuela dos Santos

Διεθνής Αγκολέζος μεσοαμυντικός, γεννημένος στις 3 Αυγούστου του 1983 στη Luanda, με ύψος 1,83 μ και βάρος 75 κιλά. Απο τους καλύτερους ανασταλτικούς ποδοσφαιριστές που πέρασαν απο την ομάδα της Ξάνθης.
Ξεκίνησε την Ευρωπαϊκή του καριέρα σε ηλικία 20 ετών στην Πορτογαλική ομάδα Academica Coimbra. Στη συνέχεια βρέθηκα να αγωνίζεται στην CD Santa Clara και τον Ιούλιο του 2005 έφτασε στην Ελλάδα γiα λογαριασμό της ομάδας του Ακράτητου. Το μεστό και ουσιαστικό του παιχνίδι (παρά το νεαρό της ηλικίας του) τράβηξε το βλέμμα του μεγαλομετόχου της ομάδας της Ξάνθης που τον έφερε σε αυτήν τον Γενάρη του 2006. Την σεζόν αυτή, ο Zuela αγωνίστηκε σε 12 παιχνίδια του πρωταθλήματος, σκοράροντας 1 τέρμα, καθώς και σε δύο ματς κυπέλλου. Συνέχισε και την επόμενη σεζόν στους ίδιους αγωνιστικούς ρυθμούς, έχοντας 25 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και ουσιαστικότατη συμβολή στον ανασταλτικό τομέα της ομάδας αφού ανακηρύχθηκε πρώτος "κλέφτης" του πρωταθλήματος με 77 κλεψίματα, μακράν του δεύτερου. Αγωνίστηκε ακόμα σε 5 παιχνίδια κυπέλλου και ένα ματς του κυπέλλου UEFA. Τη σεζόν 2007-08 συμμετείχε σε 27 ματς πρωταθλήματος πετυχαίνοντας ένα τέρμα και συνεχίζοντας την σταθερά καλή του πορεία και τις εμφανίσεις, ενω ενίσχυσε την ομάδα και σε τέσσερα παιχνίδια κυπέλλου. Την τελευταία του σεζόν στην ομάδα (2008-09) ο Ζουέλα αγωνίστηκε σε 23 ματς πρωταθλήματος και άλλα δύο κυπέλλου, προσθέτοντας στη συγκομιδή του ένα ακόμα γκόλ.
Τον Ιούλιο του 2009 (έπειτα απο ενα μικρό "σήριαλ") υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας τεσσάρων ετών με την Ρωσική Kuban.


«Κάποιοι πιστεύουν πως το ποδόσφαιρο είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως είναι κάτι παραπάνω απ' αυτό...»


Bill Shankly