Tore André "Totto" Dahlum

Ο Νορβηγός Tore André "Totto" Dahlum γεννήθηκε στο Kristiansand στις 21 Ιουνίου 1968. Επιθετικός ποδοσφαιριστής είχε στην καριέρα του περάσματα απο την Start αλλα και την Rosenborg. Ξεκίνησε την καριέρα του στην FK Vigor. Πραγματοποίησε τις καλύτερες χρονιές του στις αρχές του '90, όταν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Νορβηγία με 20 γκόλ για λογαριασμό της Start. Την ίδια χρονιά έγινε διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του. Συνολικά φόρεσε την φανέλα με το εθνόσημο 15 φορές σκοράροντας 6 γκόλ. Αναμφίβολα η καλύτερη του στιγμή στην διεθνή του καριέρα είναι ένας προκριματικός αγώνας κόντρα στην Ιταλία το 1991 όταν πέτυχε το πρώτο γκόλ στην νίκη των Νορβηγών με 2-1. Το 1992 ο "Totto"όπως τον αποκαλούσαν χαιδευτικά οι Νορβηγοί, πήρε μεταγραφή στην Rosenborg, όμως οι αγωνιστικές του επιδόσεις έπεσαν με αποτέλεσμα να χάσει την θέση του τόσο στην ομάδα του όσο και στην εθνική.
Επέστρεψε μετά απο δύο σεζόν στην Start και το 1996 (όταν η Start υποβιβάστηκε) ήλθε στην Ξάνθη. Έμεινε στην ομάδα μόλις για μια σεζόν αγωνιζόμενος σε 9 παιχνίδια και σκοράροντας μια φορά και στη συνέχεια γύρισε στην ομάδα του Trondheim. Κρέμασε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια στην Start το 2001, Αφού πιο πρίν είχε προλάβει να παίξει στις ΚΑΑ Gent και AaB. Για ένα μικρό διάστημα έπαιξε σε ερασιτεχνικό επίπεδο με την ομάδα Flekkerøy IL.
Συνέχισε την επαγγελματική του καριέρα σαν σχολιαστής στην Νορβηγική τηλεόραση. Τον Νοέμβριο του 2007 ανέλαβε χρέη πρώτου προπονητή στην FL Jern, ομάδα της τέταρτης κατηγορίας στη Νορβηγία. To 2011 ανέλαβε αθλητικός διευθυντής στην ομάδα της Vag.
O γιός του, Henrik, ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του αγωνιζόμενος με τα χρώματα της Start
«Κάποιοι πιστεύουν πως το ποδόσφαιρο είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως είναι κάτι παραπάνω απ' αυτό...»


Bill Shankly