Deniz Baykara

Τούρκος επιτελικός χάφ, γεννημένος στις 13 Μαρτίου του 1984 στο Bitliz κοντά στην Κωνστατινούπολη. Με ύψος 1,72 και βάρος 65 κιλά. Ο Ντενίζ Μπαϊκαρά βρέθηκε στην Ξάνθη τη σεζόν 2001-02, όπου μεταγράφηκε από την Gaziosmanpasaspor. Ταλαντούχος οργανωτής, ήρθε στα 17 του χρόνια σαν ένα πολύ μεγάλο ταλέντο. Την πρώτη του σεζόν αγωνίστηκε σε 2 αγώνες, παίζοντας συνολικά 125 λεπτά. Συνδύασε, δε τον ερχομό του με την πρώτη ευρωπαϊκή έξοδο της ομάδας στο κύπελλο UEFA. Συνολικά έχει αγωνιστεί σε 108 ματς πρωταθλήματος πετυχαίνοντας 10 τέρματα και σε 21 παιχνίδια κυπέλλου με συνεισφορά 1 τέρμα. Τον Γενάρη του 2008 συνεχίσε την καριέρα του στον Πανσερραϊκό με τον οποίο πανηγύρισε την άνοδο στην Superleague. Το καλοκαίρι του 2009 υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την ομάδα του Παναιτωλικού.
Kατά την ταπεινή μου άποψη, ο Ντενίζ έχει πετύχει το ομορφότερο γκόλ στην ιστορία της ομάδας, στο 57ο λεπτό του αγώνα Skoda Ξάνθη-Χαλκηδόνα (2-1), την σεζόν 2003-2004, όταν με εξαιρετική προσπάθεια και αφού ντρίμπλαρε όλη την αντίπαλη άμυνα απο την δεξιά πλευρά, γύρισε και ξαναντίμπλαρε δύο αμυντικούς για να "εκτελέσει" τελικά τον ανήμπορο να αντιδράσει, Pierre Ebede...


«Κάποιοι πιστεύουν πως το ποδόσφαιρο είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως είναι κάτι παραπάνω απ' αυτό...»


Bill Shankly